Автор: Тихомир Църов, Дарик РадиоНаскоро, семейство Хинкови реализира частен полет от

...
 Автор: Тихомир Църов, Дарик РадиоНаскоро, семейство Хинкови реализира частен полет от
Коментари Харесай

Историята на сем. Хинкови или как в България човек може да направи световен бизнес и си купи частен самолет

 

Автор: Тихомир Църов, Дарик Радио

Наскоро, семейство Хинкови осъществя частен полет от Габрово, със спирка в София, до гръцкия остров Скиатос. Решението да летят до там е обвързвано с опцията за по-бързо придвижване. В полета са Мирослав Хинков, брачната половинка му, сина им, тяхната щерка и приятеля й.
 
„ Работим в петък до края на деня и по тази причина взехме решение да отидем със аероплан до острова, който е напълно наоколо, един час полет. В София се стопира, с цел да се премине граничен надзор. Обръщам внимание на това. Много хора си мислят, че би трябвало да ти ревизират и багажа. Между страните от Европейския съюз не се ревизира багаж, прави се единствено изборно. Както при прекосяване на Кулата или Дунав мост, не се ревизират всички коли ”, споделя Мирослав Хинков.
 
Бизнесменът споделя усещането си, че контролът е засилен след случая с френската група. „ Правят инспекция даже, когато кацаш на летището от вътрешен полет. ”
 
Мирослав Хинков споделя, че спътниците му остават на летището, до момента в който той свърши своя работа в София. Синът му е 13-годишен, което постанова при инспекцията да са налични двамата родители или единия да е с пълномощие. Граничният служител на реда споделя на брачната половинка, че е нужен документ за детето, само че тя изяснява, че бащата е с тях и ще пристигна по-късно.
 
Мирослав Хинков регистрира като пропуск от своя страна, че не е попитал фамилията си дали имат премината инспекция и след връщането си на летището всички се качват на самолета и изхвърчат. При кацането в Гърция излиза наяве, че пасажерите не са тествани.

Проверката е направена в Гърция без да се установи някаква неправда. Мирослав Хинков дава за образец придвижването с автомобил през контролно-пропусквателни пунктове, където единствено на едната граница се прави инспекция.

Разпит на пасажерите от частния аероплан, изхвърчали от Летище София без инспекция

 Кое е семейство Хинкови?
 
Семейство Хинкови има своята сериозна роля в икономическия живот на Габрово. Още при започване на 90-те години Мирослав Хинков навлиза в частния бизнес. Казва, че е най-горд с „ Мехатроника ”, където по думите му се работи на международно равнище.
 
Близо ¼ от машините за произвеждане на разнообразни типове пластмасови произведения – тубички за пасти за зъби да вземем за пример, в света са техни, което Мирослав Хинков регистрира като достижение.
 
В машините са внедрени негови лични изобретения, които са патентовани. Цената за тези машини не е решителен фактор, а нововъведенията, които се оферират. Инженерът Мирослав Хинков има подобаващото обучение и сериозен на практика опит, с цел да осъществя лични изобретения в своя бизнес.
 
Наскоро брачната половинка - Николина Хинкова, стартира за ръководи взаимен българо-израелски бизнес, сходен на производството на „ Мехатроника ”, само че употребяваната технология е друга. Преди 7-8 години са първите контакти с израелските предприемачи, които в началото не довеждат до съответни взаимни планове. С усета си за правене на бизнес семейство Хинкови регистрира този интервал като доста потребен и няколко години по-късно връзката довежда до действителна инвестиция от Израел.
 
Потърсени са за взаимен бизнес, с цел да се улесни износа към страни от Европейски Съюз. Половината инвестиция е българска, а общата стойност до момента е към 4 млн. евро, като се чака да доближи 10 млн. евро. Средствата се влагат в пространства, машини и друго съоръжение. Част от оборудването е на „ Мехатроника ”, което в бъдеще отваря нов пазар за сдружението.
 
„ Над половината от облагата си заделяме за нововъведения. Европейските средства са към 10-15% от тях. Доста средства сме усвоили, само че на фона на това, което самите ние влагаме не са чак толкоз доста. ”


Мирослав Хинков е уверен, че един бизнес не може да разчита главно на европейските средства. Европейският съюз не дава толкоз пазари на сдружението, само че доста улеснява работата – доставката на разнообразни елементи, присъединяване в изложби, поръчките за разработка на разнообразни елементи. Производството на „ Мехатроника ” е доста подкрепено от опциите за бързи контакти в страните от Съюза.
 
Как семейство Хинкови стават водачи на частен аероплан?
 
Преди 12 години Мирослав и Николина са поканени в Казанлък, където ги возят на дребен аероплан. Двамата вземат решение да създадат летенето свое занимание. Удоволствието от полета надмогва страха.
 
„ Това не е и толкоз скъпо наслаждение. Може да си купиш аероплан втора употреба и за 12 000 лв.. Ако е на 3-4 години – 30 000 евро. Един чисто нов дребен аероплан коства към 50-60 000 евро, даже не колкото най-скъпите коли. Самолетът, с който летяхме до Гърция е друго нещо. ”
 
Мирослав Хинков придобива удостоверение за ръководство и има права да лети в условия за недобра видимост. У нас малко от феновете, които пилотират имат подобен документ. Г-жа Хинкова лети с образни полети. Минава инспекцията и за хвърчене в облаците и изпитващите са подготвени да й дадат документ, само че тя отхвърля.
 
„ Това занимание няма никаква практическа изгода, с изключение на удоволствието от летенето. Ако нямам поддръжката на жена ми, от дълго време да го бях не запомнил ”, споделя с усмивка Мирослав Хинков. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР